Tort de sarbatoare

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2011 | 5419 vizualizari

 

Azi a fost o zi speciala pt mine, am sarbatorit alaturi de fiintele cele mai dragi mie si pe care le iubesc enorm, adica micutza mea - Larissa Elena si sotul Constantin si baiatul care s-a suparat pt ca nu este si Sf. Denis.
La multi ani cu bucurii si impliniri tuturor celor care-si serbeaza ziua numelui!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 600 g iaurt simplu
  • 150g zahar
  • piersici din compot
  • capsuni
  • 1 plic gelatina

Pt.ornat: dupa imaginatie

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarbatoare:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile si uleiul batand bine dupa fiecare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna peste compozitie in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade. Este gata cand scobitoarea iese curata din blat.

Crema: Iaurtul si zaharul se bat bine pana se topeste zaharul. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste iaurt. Omogenizam bine dupa care o punem la frigider.

Piersicile din compot le scurgem bine dupa care le taiem in feliute subtiri. La fel taiem si capsunii dupa ce i-am spalat si curatat de codite. Iaurtul il impartim in doua, intr-o parte adaugam piersicile, in cealalta capsunile. Le amestecam si le dam din nou la frigider.

Blatul dupa ce s-a racit, il taiem in 3. In tava in care l-am copt punem folie alimentara si asezam un blat. Insiropam cu sucul din compotul de piersici dupa care punem crema cu piersici, al doilea blat (nu-l insiropam) si peste crema de capsuni, apoi ultimul blat. Se da la frigider pt cel putin o ora, crema trebuie sa se fi inchegat bine. Inainte de ornare, se scoate inelul detasabil, si se inlatura folia alimentara.

Eu l-am ornat cu frisca si capsuni si l-am pus la rece pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

mirela0911 1

24.05.2011, 21:07

Dya ms
Antici_gabytza mersi mult

Ina 1

25.05.2011, 07:34


La Multi Ani sarbatoritilor din familia ta! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!

mirela0911 1

25.05.2011, 09:45

Multumesc tare mult Ina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
tort aniversar 1 an bucataras